Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion byl v tak špatném technickém stavu, že nebrzdil a smetl kolonu před sebou

Šest osobních vozidel a jedno nákladní se dnes krátce před 8. hodinou střetlo v Husovickém tunelu v Brně.

Ve směru od Králova Pole na Tomkovo náměstí se zhruba 200 metrů za vjezdem do tunelu střetla dvě vozidla Škoda Octavia,Peugeot, Daewoo, Škoda Favorit Pick up a Honda CRV, a nákladní automobil DAF. Jeden z účastníků nehody byl zraněn.

por. Pavel Šváb, Policie ČR:

Kamion do řady aut narazil zezadu. Jeho řidič to vysvětlil tím, že vůz nebrzdil. Soudní znalec hned na místě zjistil, že nákladní auto bylo v tak špatném technickém stavu, že ohrožovalo ostatní účastníky silničního provozu.

Policisté udělili řidiči kauci ve výši 10 tisíc korun a vozidlo na vlastní náklady odstraní jeho majitel. Věc zároveň postoupíme do správního řízení.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince přijali v 7.56 hodin, na místo vyrazily tři jednotky ze stanic v Lidické, Bauerově a Zaoralově ulici. Hasiči, kteří k zásahu přijeli jako první, zajistili místo nehody, tunel v obou směrech uzavřeli a do příjezdu policistů a strážníků Městské policie odkláněli dopravu. Všichni účastníci nehody byli mimo vozidla.

Zraněnému motoristovi hasiči poskytli předlékařskou pomoc a předali ho do péče zdravotníků. Havarovaná vozidla zabezpečili proti případnému požáru a odpojili baterie. Protože řízení likvidačních prací převzali policisté, hasiči jim v 8.40 hodin předali místo nehody a ukončili zásah.

V 8.43 hodin policisté tunel ve směru od Tomkova náměstí do Králova Pole otevřeli pro dopravu. V opačném směru zůstal tunel do vyšetření a odstranění následků nehody uzavřen.

Sdílet