Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič vypadl z auta a vrak ho zavalil, hasiči vyprošťovali

Dne 21. 2. 2012 v 00:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě na silnici z Hulína na Kroměříž. Po vzájemném střetu obou vozů zůstalo jedno z aut na silnici a druhé havarovalo do blízkého pole. Fiat byl nárazem značně poškozen a jeho řidič vypadl z auta ven.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kroměříž a Hulín došlo k tragické dopravní nehodě dvou vozů zn. Mercedes Benz a Fiat Punto.

Vrak vozu řidiče zavalil v oblasti horní poloviny těla. Řidič prvního auta nebyl při nehodě zraněn, k čemuž přispěl i aktivovaný airbag.

Hasiči byli na místě události do několika minut. Okamžitě bylo připraveno speciální vyprošťovací nářadí a pomocí hydraulického rozpínáku se hasičům podařilo nadzvednout vrak auta.

Jednatřicetiletý muž byl vyproštěn a vytažen. Při nehodě však utrpěl velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl. Záchrana mladého muže nebyla možná a lékař konstatoval smrt.

Druhého řidiče, ze kterého byl silně cítit alkohol, zadrželi policisté. Při nehodě byla vozovka znečištěna větším množstvím střepů a úlomků z aut.

por. Mgr. Simona Kyšnerová, Policie ČR:

Muž za volantem mercedesu vyvázl bez zranění. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 2,11 promile alkoholu v dechu.

Příbuzným zemřelého byla poskytnuta psychologická pomoc pracovníkem posttraumatického intervenčního týmu. Policie i nadále okolnosti dopravní nehody vyšetřuje.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo nehody hasiči nasvětlovali pro potřeby zajištění důležitých stop.

Nehoda si vyžádala zablokování důležité komunikace a doprava byla odkláněna na objízdnou trasu hlídkami policistů i strážníků. Šetření nehody trvalo několik hodin. Po zadokumentování místa události pomohli hasiči s úklidem vozovky.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet