Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Nehoda autobusu na Průmyslové ulici, řidič musel být vyprošťován

Všechny složky IZS zasahovaly na pražské Průmyslové ulici, kde došlo k dopravní nehodě autobusu, který zezadu narazil do nákladního vozu, který vliveme tohoto narazil do dalšího náklaďáku, stojícího před ním.

Řidič autobusu utrpěl zranění a hasiči ho museli vyprošťovat, protože zůstal zaklíněný v kabině.

ZZS HMP: Tísňové volání o pomoc zraněným při dopravní nehodě autobusu a nákladního vozu převzala dispečerka zdravotnického operačního střediska ve 12.10 hodin. K nehodě došlo u zastávky MHD Perlit v Průmyslové ulici, kam byly vyslány dvě posádky s lékařem a čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci spolu s vozem inspektora provozu. Na místě záchranáři ošetřili celkem osm zraněných, z toho dva muži utrpěli středně těžká zranění, ostatní zranění byla lehkého charakteru. Za 59 minut byli všichni pacienti po akutním ošetření na místě předáni do následné péče zdravotníků pražských nemocnic – 5 pacientů do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a 3 pacienti do Nemocnice Na Bulovce.

Hasiči dále provedli likvidaci úniku provozních kapalin. K nehodě došlo ve směru na Prahu 4. Na místě zasahoval HZS hl. m. Prahy, HZS Dopravního podniku, ZZS, PČR.

Foto: Zdeněk 675 a Leoš Kučera/HZS Praha

Sdílet