Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali zaklíněného řidiče u Přílep na Zlínsku

Dne 26. 2. 2012 v 19:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější havárii auta u obce Lukoveček.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a Holešova, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Lukoveček a Přílepy došlo k vážnější havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič nezvládl jízdu a na namrzlé vozovce havaroval mimo komunikaci. Tam narazil do stromu a následně se vozidlo převrátilo na střechu. Zraněný řidič zůstal ve vozidle zaklíněný v oblasti nohou. Lehce se zranili také jeho dva spolujezdci, muž a žena, kteří se z vraku auta dostali ven.

Hasiči z Holešova byli na místě za osm minutu po výjezdu ze stanice, následováni vozidlem zdravotnické záchranné služby a v dalších minutách i ostatními vozy hasičů. Lékař se věnoval poskytnutí první pomoci zraněnému řidiči a jeho stabilizaci.

Hasiči si připravili speciální vyprošťovací zařízení a pomocí hydraulických nůžek začali vrak auta rozstříhávat. Postupně byly odstřiženy dveře na zničené části karoserie a bylo uvolněno sevření kolem zraněných nohou řidiče. Následně byl muž vytažen, umístěn na páteřní desku a odnesen do sanitního vozu. Po dalším nezbytném ošetření byl odvezen do nemocnice.

Na místo havárie přijel i druhý vůz zdravotníků, který se věnoval zraněným spolujezdcům a poskytl jim ošetření. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu vyšetřování nehody hasiči nasvětlovali místo výkonnými agregáty a po zadokumentování události pomohli s úklidem. Částečné dopravní omezení trvalo až do půlnoci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet