Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm nehod za jediný den

Během 1. června hasiči na Vysočině zasahovali u sedmi dopravních nehod, při kterých byly čtyři osoby zraněny a jedna osoba zemřela.

První dopravní nehoda byla na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina oznámena v 12:03 hodin. Jednalo se o dopravní nehodu osobního a nákladního automobilu u obce Rudíkov na Třebíčsku. Nehoda se obešla bez zranění.

Nejvíce dopravních nehod bylo hasičům oznámeno mezi třetí a čtvrtou hodinou odpolední, kdy hasiči vyjížděli ke 4 dopravním nehodám – u obce Svojkovice, na dálnici D1 na 160. km v obou směrech a v Jihlavě na přivaděč k dálnici. Tyto nehody si vyžádaly 4 zraněné osoby.

Na jihlavský přivaděč vyjížděli hasiči z Jihlavy ještě jednou ve večerních hodinách na vyproštění nákladního vozidla a přeložení přívěsu pomocí autojeřábu.

K nejtragičtější nehodě došlo ve večerních hodinách – nehoda byla ohlášena v 19:41 hodin – na 77. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Hasiči z Humpolce zde zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu na střeše mimo dálnici. Řidič na místě svým zraněním podlehl.

Na planý poplach – původně ohlášený jako dopravní nehodu – vyjížděli v 15:36 hodin na 151. km dálnice D1 hasiči ze stanice Velké Meziříčí. Na místě bylo zjištěno, že se nejedná o dopravní nehodu, ale o Avii lepící billboardy.
Sdílet