Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár napáchal škodu za dva miliony

Sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjíždělo 2. června 2006 brzy ráno k požáru v objektu slévárny a strojírny ve Skuhrově nad Bělou na Rychnovsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 04:11 hodin a na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Dobrušky, hasiči HZS podniku Škoda Auto Kvasiny a dobrovolní hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Solnice, Dobré a Skuhrova nad Bělou.
Po příjezdu jednotek na místo události bylo průzkumem zjištěno, že hoří vzduchová filtrace cínárny. Hasiči v dýchacích přístrojích požár zlikvidovali pomocí tří vodních proudů a prostor odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Hasiči postupně rozebrali a dohasili konstrukce vzduchové filtrace. Požár způsobilo vznícení kondenzátu minerálního oleje B2 v odsávacím potrubí cínárny. Škody na filtračním zařízení, odsávacím potrubí a rozvodu elektroinstalace byly odhadnuty na 2 mil. korun, následná škoda způsobená odstávkou výroby byla odhadnuta na 1 mil. korun. Uchráněné hodnoty byly vyčísleny ve výši 1 mil. korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Sdílet