Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Podbořanech se srazil vlak s kamionem, vlak se po nehodě převrátil

Dnes 29.2. ve 14:16 byla na linku tísňového volání oznámena dopravní nehoda kamionu a motorového vlaku na železničním přejezdu v Podbořanech – Kašticích.

Na místo vyjely jednotky HZS Ústeckého kraje PS Žatec, PS Podbořany, HZSP SŽDC Chomutov a jednotky SDH Podbořany, SDH Krásný Dvůr.

Vlak při nárazu vykolejil a leží na boku, na místě je dle předběžných informací 6 zraněných osob. Zasahuje zde letecká záchranná služba a tři posádky ZZS. Dopravní podnik ústeckého kraje v Žatci byl požádán o převoz nezraněných cestujících z havarovaného vlaku do cílové stanice.

Dle prvotních informací z místa mimořádné události, které našemu serveru sdělil Mgr. Martin Drápal mluvčí Drážní inspekce, bylo zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti. Činnost zabezpečovacího zařízení bude dále ověřena při komisionálním přezkoušení a jeho funkce z doby před nehodou i v době vzniku bude zjištěna ze záznamového zařízení přejezdu. Při nehodě došlo k převrácení jednoho vozu a vykolejení lokomotivy vlaku. Škoda na místě mimořádné události byla odhadnuta na 8 miliónů Kč (automobil 1 mil., trať 1 mil., vlak 6 mil.)


Zvětšit mapu
Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet