Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

RESCUE report je už doma

Mnozí z vás již mají doma další číslo záchranářského časopisu, který je od začátku roku dělán ve zcela novém grafickém pojetí. Soudě podle nárůstu předplatitelů a toho, že byl RESCUE report zcela rozprodán, bylo jeho první číslo přijato velice kladně. Jak na tom bude číslo druhé?

V minulém RESCUE reportu jsme slibovali, že další číslo nebude tolik hasičské. To proto, že chceme tento časopis věnovat také širší záchranářské veřejnosti. A co najdete v novém čísle? Velice zajímavě představenou problematiku SAR (vyhledávání a záchraně osob) a to nejen u nás, kauzu týkající se připravované změny záchranářských vrtulníků u Armády ČR, rozhovor s předsedou nově vzniklé Komory zdravotnických záchranných služeb ČR, informace, jak se chránit proti ptačí chřipce, lezeckou přílohu, jazykové listy a další zajímavosti. Přílohou časopisu je papírová skládačka záchranářského vrtulníku, připravená Václavem Haklem, a dotazník firmy Medtronic, která dodává defibrilátory. Odpovědi na tento dotazník budou prezentovány na tomto serveru.

Časopis RESCUE report vysílá jedno zásadní poselství: Nebojíme se mluvit a otevírat otevřenou polemiku nad různými ožehavými problémy, které trápí nejednoho záchranáře.

A jaké je naše další předsevzetí? Vedle investigativního, obrázkově bohatého, otevřeného a čtivého obsahu přinášet další odbornější texty, třeba ve formě příloh. Každopádně chceme RESCUE report stále zlepšovat.

Každý z vás nám může pomoci při tvorbě dalších čísel RESCUE reportu. Stačí poslat informace, tipy nebo textové příspěvky a fotografie na email kislinger@rescue.cz nebo radek.kislinger@pozary.cz a my se s nimi nějak popereme. Zaručujeme minimální nebo spíš žádnou cenzuru. Jsme totiž vděční za každý názor, i ten kritický.
Sdílet