Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprostili dva zasypané muže

Profesionální a dobrovolná hasičská jednotka z Rýmařova vyprošťovaly v neděli 4. 6. 2006 odpoledne dva muže, které po kolena a po pás zasypala namoklá zemina z výkopu kanalizace v Rýmařově na Bruntálsku. Oba pak odvezla sanitka na vyšetření. Ilustrační foto.

V neděli po 14. hodině bylo oznámeno na Centrum tísňového volání v Ostravě zasypání dvou mužů ve věku 29 a 30 let zeminou ve zhruba dva metry hlubokém kanále na zahradě rodinného domku v Rýmařově v Bezručově ulici. Stěny kanálu, který muži kopali před položením odpadových rour, nebyly zapaženy a deštěm namoklá zemina se uvolnila.

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Rýmařově dorazila na místo za pět minut po předání informace o nehodě. Na místo pak přijeli i dobrovolní hasiči z Rýmařova. Prvního z mužů, zasypaného po kolena, vytáhli hasiči za deset minut. Druhého muže, který vězel v zemině po pás, se jim podařilo vyprostit asi za půl hodiny.

Druhý z mužů si stěžoval na bolesti v koleně. Sanitka Zdravotnické záchranné služby je odvezla do nemocnice na vyšetření.
Sdílet