Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S autem skončil na střeše v řece, naštěstí se mu podařilo vylézt ven

Ve středu večer v ulici Vojtěcha Kováře v Rumburku za mateřskou školou havaroval řidič osobního vozidla. Vozidlo sjelo do řeky Mandavy a obrátilo se na střechu.

Hladina vody sahala až ke kolům. Sedmasedmdesá­tiletému řidiči německé národnosti šlo o holý život.

K nehodě byli povoláni rumburští a varnsdorfští hasiči a také speciální automobilový jeřáb z Děčína. Po příjezdu první jednotky na místo se řidič nacházel mimo vozidlo na schůdkách na kamenné zdi nad korytem řeky, odkud mu jednotka pomohla na břeh.

Při nehodě neutrpěl žádná zranění. Přesto byl preventivně převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice na kontrolu.

Mezitím jednotka spojením dvou žebříků vytvořila most, aby se bylo možné dostat k havarovanému vozidlu a provést jeho zajištění a upevnění k jeřábu. Poté bylo vozidlo z koryta řeky vyproštěno a naloženo na odtahovou službu.

Příčinou nehody byla zřejmě nepozornost řidiče. Jelikož silnici v tomto úseku nelemuje žádné dopravní značení, řidič pravděpodobně ztratil orientaci, přehlédl zatáčku a sjel přímo do řeky.

Díky tomu, že se vozidlo nacházelo ve směru proudu řeky, se muži podařilo otevřít dveře a z vozidla včas vylézt. Pokud by bylo vozidlo obráceně, zřejmě by se mu to nepodařilo a ve vozidle by se utopil.

www.hasicirumburk.cz

Sdílet