Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Na Rychnovsku uhořely tisíce kuřat, zasahovalo devět jednotek, škody jdou do milionů

Škoda tři miliony a přibližně 20 tisíc uhořelých kuřat, taková je bilance požáru, u kterého hasiči zasahovali v úterý v noci v Semechnicích na Rychnovsku.

Deset minut před úterní desátou hodinou večerní vyjeli hasiči k nahlášenému požáru haly o rozměrech 50×15 metrů. Okamžitě po příjezdu na místo hasiči začali s hašením a ochranou okolí, prioritou bylo zabránit rozšíření požáru do kotelny na LTO a na sousední halu se stejným počtem kuřat.

V čase lokalizace hasiči hasili 13 C proudy, v současné chvíli probíhají dohašovací práce a osvětlování místa zásahu. Čerpací stanoviště pro doplňování vody do cisteren na místě požáru bylo zřízeno u rybníka Broumar.

U požáru zasahovalo 61 hasičů, kteří dostali požár pod kontrolu ve 23:21 hodin. Dohašování zničené haly pokračovalo až do 01:47 hodin, kdy byl požár uhašen. Jednotka dobrovolných hasičů z Trnova prováděla až do ranních hodin dohled nad požářištěm.

Při požáru uhynulo přes 20 tisíc kuřat. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun, z toho 500 tisíc na uhynulé drůbeži. Uchráněné hodnoty na kotelně a sousední hale byly odhadnuty na tři miliony korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn

Zasahovali hasiči z jednotek HZS Dobruška, HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Opočno, JSDH Trnov, JSDH České Meziříčí, JSDH Bohuslavice, HZSP Škoda Kvasiny, JSDH Dobruška a JSDH Semechnice.

Foto: Michal Misha Fanta – www.mishaphotos.cz

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet