Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 7. března 2012

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli včera odpoledne k ohlášenému požáru keře u rodinného domu v Říhově ulici v Chlumci nad Cidlinou.

Při příjezdu hasičů byl již požár uhašen majitelem domu a dalšímu lidmi. Jednotky zkontrolovaly místo požáru a vrátily se na základny. Požár nezpůsobil žádné škody. (foto: SDH Chlumec nad Cidlinou)

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové otevírali dveře bytu v nejvyšším patře obytného domu v ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové. Hasiči se do bytu dostali za pomocí lezeckého vybavení, kdy slanili na balkon a dostali se do bytu.


Územní odbor Náchod

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda byla včera dopoledne přivolána k odstranění stromů, které hrozily pádem na přilehlé budovy a komunikaci v ulici Prkenice ve Velkém Poříčí. Hasiči za využití automobilové plošiny rozřezali poškozené stromy. Pracovníci Technických služeb provedli odklizení pokácených stromů a větví.

Profesionální hasiči z Náchoda vyjeli s automobilovým jeřábem k vyproštění cisterny SDH Červený Kostelec, která skončila na boku v příkopu u obce Kramolna. Hasiči pomocí jeřábu vyprostili a ustavili cisternu zpět na komunikaci. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli včera odpoledne přivoláni k dopravní nehodě motorkáře v Hradecké ulici v Jaroměři. Řidič motocyklu narazil do krajnice. Při příjezdu hasičů na místo byl zraněný motorkář v péči záchranné služby. Hasiči provedli zabezpečení motorky proti požáru a úniku provozních náplní.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína byli včera dopoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Dolní Rokytňany. Při srážce dvou osobních vozidel Škoda Octavia a Opel Combo byli zraněni dva lidé.

V Rokytňanech zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy přejel do protisměru, kde čelně narazil do vozidla Opel Combo. Po střetu se škodovka otočila a přitom zadní částí narazila do měřícího přístroje Trimble, od kterého stačil obsluhující pracovník včas před letícím vozidlem uskočit.

Při nehodě utrpěli oba řidiči a spolujezdkyně ze škodovky zranění, se kterými byli převezeni do Oblastní nemocnice v Jičíně.

nprap. Hana Klečalová, Policie ČR

Při příjezdu hasičů již na místě zasahovali záchranáři. Hasiči museli vyprostit jednoho ze zraněných, který zůstal v jednom z havarovaných vozidel.

Ve spolupráci se záchranáři jej ošetřili a transportovali do sanity. Jednotka provedla zajištění obou vozidel proti požáru a odpojila autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

K odstranění provozních náplní ze silnice v Pražské ulici v Nové Pace vyjeli včera odpoledne místní profesionální hasiči. Ti zasypali uniklé látky sorbentem a odklidili z komunikace.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet