Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár napáchal škodu za tři miliony

Včera (5. června 2006) ve 23:26 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár v areálu soukromé firmy v Náchodě – Bělovsi, zabývající se prodejem a montáží sanitárního vybavení.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Náchoda, jednotka HZS podniku České dráhy Hradec Králové a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Náchoda, Nového Města nad Metují, Hronova a Velkého Poříčí.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že požár zachvátil uskladněný materiál pod ocelovým přístřeškem s plechovou střechou a opláštěním o rozměru 15 × 10 metrů. Plameny se rychle rozšířily i na dvůr, kde byly uskladněny palety se sanitárním vybavením (sprchové kouty, umyvadla), dále vodovodní trubky, bojlery a další izolační materiál. Areál firmy se nachází několik metrů od železniční trati a trafostanice. Na místo byl proto povolán pracovník VČE, který odpojil přívod energie. Hasiči požár lokalizovali krátce před půlnocí a zabránili jeho šíření na přilehlou hlavní budovu. Po celou dobu hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat v 04:26 hodin a místní jednotka dobrovolných hasičů prováděla do ranních hodin dohlídku na místě události.

Škody způsobené požárem byly majitelem firmy vyčísleny na 3 mil. korun (materiál – 2 mil. korun, stavební část – 500 tisíc korun, vybavení 200 tisíc korun, následné škody – 300 tisíc korun). Přesná příčina vzniku požáru je nadále v šetření. Zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši 5 mil. korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod, požární stanice Náchod
Sdílet