Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidiče se po dopravní nehodě u Bučovic nepodařilo vyprostit, uhořel

Řidič osobního auta dnes zemřel pří nehodě dvou vozidel na silnici I/50 u Bučovic na Vyškovsku. 

Nehoda se stala u Bučovic ve směru ze Slavkova. Po čelním střetu vozidel Volkswagen Polo a Peugeot 806 byli oba řidiči vážně zraněni.

Řidiče peugeotu z vozidla před příjezdem záchranářů vyprostili svědci nehody. Volkswagen se po nárazu vzňal. Jeho řidiče, který v autě zůstal zaklíněn za nohy, se svědci nehody snažili ještě před příjezdem hasičů zachránit a požár hasili čtyřmi ručními hasícími přístroji. Muže se ale vyprostit nepodařilo a motorista při požáru zemřel.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 6.38 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic v Bučovicích a Slavkově. Povolána byla i místní dobrovolná jednotka. Zraněného řidiče peugeotu hasiči pomohli zdravotníkům naložit do sanitky k převozu do nemocnice.

Vozidlo VW Polo, které bylo celé v plamenech, hasiči uhasili pomocí vysokotlakého proudu v 7 hodin. Na vozidle peugeot udělali protipožární opatření, sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny.

Po vyšetření a zadokumentování nehody budou vyprošťovat tělo řidiče Volkswagenu.

Silnice I/50 u Bučovic zůstala po nehodě po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody zcela uzavřena, policisté dopravu odklánějí po vedlejších komunikacích.

Sdílet