Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U bývalého letiště hořel sklad pneumatik

Krátce před druhou hodinou byl na operační středisko HZS LK nahlášen požár skladu pneumatik poblíž bývalého vojenského letiště v Ralsku, část Hradčany. Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o betonovou stavbu rozměrech o 30 × 30 metrů, ve které je sklad starých pneumatik.

Na místo bylo vysláno sedm jednotek; profesionální jednotky HZS LK stanic Česká Lípa a Jablonné v Podještědí a dalších pět dobrovolných jednotek. K uhašení požáru byly nasazeny tři proudy pěny. Požár se podařilo zlikvidovat krátce po půl čtvrté.
Opětovné rozhoření starých pneumatik bylo ohlášeno na operační středisko HZS LK v 18:45 hod. Policií ČR. Na místo byla vyslána jednotka požární ochrany, která na místě rozvinula dva proudy a k odvětrání prostoru nasadila přetlakové ventilátory. Požár hasiči za pomoci těžké pěny zlikvidovali po půl deváté večer.
Příčina vzniku požáru je momentálně v šetření. Protože se jedná o odpadový materiál, není výše škody stanovena.

Dnes, 8. června 2006, v 9:21 hod. bylo na operační středisko HZS LK nahlášeno opětovné rozhoření zbytků včerejšího požáru skladu pneumatik u bývalého vojenského letiště v Ralsku – Hradčanech. Na místo byly vyslány profesionální jednotky stanic Česká Lípa a Jablonné v Podještědí a další čtyři dobrovolné jednotky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o žhnutí na ploše 20 metrů čtverečných, na které hasiči nasadili vysokotlaký proud vody. Dále byla za pomoci pěnidla utvořena těžká pěna, kterou se podařilo požár uhasit. Na místě byla ponechána jednotka SDH obce Mimoň a policisté, kteří mají každé dvě hodiny kontrolovat stav požářiště
Sdílet