Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár Octavie na parkovišti majitel uhasil ještě před příjezdem hasičů

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou byli včera dopoledne přivoláni k požáru osobního vozidla na parkovišti u nákupního střediska v ulici Pražská v Chlumci nad Cidlinou.

Při příjezdu první jednotky na místo byl požár v motorovém prostoru osobního vozidla Škoda Octavia Combi již uhašen majitelem. Hasiči zajistili auto proti dalšímu případnému vznícení a odpojili autobaterii.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun, uchráněné hodnoty činí 150 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou otevírali dveře bytu v ulici Jiráskova v Rychnově nad Kněžnou. Uvnitř se nacházel zraněný starší muž, kterého záchranná služba převezla do nemocnice.

Dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí otevírali dveře bytu v ulici Tyršova v Kostelci nad Orlicí, ve kterém zůstalo zabouchnuté dvouleté dítě. Dveře byly pomocí speciálního nářadí otevřeny a dítě v pořádku předáno matce.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli na žádost pečovatelské služby k otevření dveří bytu na nám. Československé armády v Jaroměři, kde se nacházela starší žena, která neotvírala. Po otevření dveří byla starší žena ponechána v péči pečovatelky.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči ze Žacléře vyjeli k odstranění olejové skvrny z vozovky na silnici u Žacléře. K úniku došlo z osobního vozidla, které se již na místě nenacházelo. Hasiči zasypali sorbentem zhruba třicet metrů dlouhý úsek silnice, na který vytekl motorový olej.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 501 u obce Bukvice. Při příjezdu hasičů na místo události se osobní vozidlo zn. Škoda Felície nacházelo na střeše mimo vozovku.

Uvnitř vozidla ani v jeho blízkosti se nikdo nenacházel. Hasiči převrátili auto zpět na kola, provedli protipožární opatření a za pomocí vyprošťovacího automobilu jej vytáhli zpět na vozovku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet