Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V podkroví hořely postele

V sobotu po deváté hodině ráno vyjížděly 4 jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů k požáru půdního prostoru rodinného domu v Uhelné na Jesenicku.

Na místo byly vyslány JSDHO Javorník, JSDHO Uhelná, JSDHO Bernartice (odvolána zpět na základnu po cestě na místo události) a JHZS Jeseník. JSDHO Javorník, která přijela na místo jako první, provedla průzkum a zjistila od majitele, že hoří v jednom podkrovním pokoji v 2 patře. Hasiči v dýchací technice vnikli do této doby uzavřeného pokoje a objevili 2 hořící postele, které uhasili pomocí pěnového hasícího přístroje. Ohořelé zbytky poté vyházeli z okna ven na zahradu, kde byly ještě ochlazeny pomocí jednoho C proudu. Také byla rozebrána část opláštění stropu a pomocí termokamery se hledala nějaká skrytá ohniska, ta se naštěstí nenašla. Druhé patro a půdu jsme nechali přirozeně odvětrat.
Příčinou podle všeho byla elektricky vyhřívaná dečka, která při vzniku požáru nebyla již zapojena v elektrice. Škody a uchráněné hodnoty jsou zatím předmětem šetření.

Foto a text: Martin Tonhauser
Sdílet