Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rychlý zásah břeclavských hasičů zabránil požáru plastů v popelářském voze

Rozsáhlému požáru plastů uprostřed obytné zástavby města se dnes podařilo hasičům zabránit v Břeclavi. 

V Nádražní ulici v Břeclavi-Poštorné ráno začal hořet popelářský vůz na sběr a svoz plastů v rámci tříděného odpadu. Řidič, který na obvyklou trasu vyjel časně ráno, za jízdy zpozoroval kouř z motorového prostoru.

Uprostřed Nádražní ulice zastavil a zavolal hasiče. Před jejich příjezdem mu hořící část vozidla s ručním hasícím přístrojem pomáhal hasit řidič okolo projíždějícího nákladního auta. Požár se ale rychle rozšířil na celý motorový prostor a kabinu.

Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali v 8.02 hodin, k zásahu vyrazily tři jednotky – profesionální jednotka ze stanice v Břeclavi a místní dobrovolné jednotky z Poštorné a Staré Břeclavi. Hasiči, kteří byli na místě do několika minut, proti plamenům nasadili dva vodní proudy.

Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 8.13 hodin a po dohašení lokálních ohnisek a ochlazení motoru a kabiny zlikvidovat v 8.35 hodin.

Při požáru, který způsobila technická závada na elektroinstalaci, nebyl nikdo zraněn. Oheň silně poškodil motorový prostor a kabinu auta. Škodu na starším, ojetém vozidle LIAZ vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 50 tisíc korun.

Rychlým zásahem hasičů se podařilo zamezit rozšíření požáru na úložný prostor vozidla plný plastů, při jejichž hoření vznikají silně toxické zplodiny.

Foto: MP Břeclav

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet