Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další čtvrteční zásahy hasičů na Královéhradecku

Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem vyjeli na pomoc řidiči osobního vozidla, který uvízl v bahně u Štěnkova. Hasiči vytáhli vozidlo na zpevněnou komunikaci.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli k otevření uzamčených dveří v rodinném domě v Rychnovské ulici v Solnici. Na toaletě s poškozeným zámkem zůstala uvězněná šestatřicetiletá žena. Hasiči museli nakonec použít k otevření dveří páčidlo.


Územní odbor Náchod

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Trutnov

Dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna byli včera krátce před půl desátou dopoledne přivoláni na pomoc k muži, který zřejmě kvůli zdravotním problémům spadl z lanovky Hromovka ve Špindlerově Mlýně. Muž spadl ze zhruba čtyřmetrové výšky.

Na místě zasahovali také členové Horské služby, kteří ve spolupráci s hasiči a záchranáři zajistili muže do vakuové matrace a naložili do vrtulníku. Ten jej transportoval k dalšímu vyšetření do nemocnice v Liberci.

Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli před desátou hodinou dopoledne k nehodě osobního vozidla, které skončilo převrácené na boku u Pilníkova. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči převrátili automobil zpět na kola a zajistili jej proti požáru.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet