Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Spaloval větve, neuhlídal ohniště a způsobil požár

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu odpoledne u požáru v zahrádkářské kolonii u obce Krnčice na Třebíčsku. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 20.000 Kč.

Ve 12:54 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o rozsáhlém požáru trávy. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Moravské Budějovice a Jemnice společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Moravských Budějovic a Jackova.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že je požárem zasažena tráva, tři dřevěné přístřešky, dřeviny na zahrádkách a částečně i včelín. Celková plocha požáru byla odhadnuta na 100 × 40m. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů, použita byla i lafetová proudnice. Ve 13:20 hod se jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Úplná likvidace požáru proběhla o hodinu později.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost jednoho ze zahrádkářů, který na ohništi spalovat větve. Stačila chvilka nepozornosti a oheň se „rozutekl“ z ohniště.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet