Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výjezdy HZS Olomouckého kraje

Souhrn případů za uplynulý víkend – hořel autobus, osobní automobil, nakladač sena…Ilustrač­ní foto.

16. – 18. června 2006
PŘEROV
V pátek 16. června 2006 byl v 15:27 hod. nahlášen na operační středisko hasičů v Přerově výbuch kanistru benzínu ve sklepě rodinného domu v Lipníku nad Bečvou. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou, kteří po příjezdu na místo události zjistili, že při manipulaci s kanistrem benzínu došlo ke vznícení par. Na místě byla jedna zraněná osoba v péči ZZS. Hasiči se po závěrečné kontrole prostor vrátili zpět na základnu.

V sobotu 17. června 2006 byl krátce po půl sedmé večer nahlášen na operační středisko hasičů v Přerově požár autobusu na rychlostní komunikaci ve směru Lipník nad Bečvou – Olomouc. V době příjezdu první jednotky na místo události hořel celý autobus a cestující byli mimo autobus. Hasiči požár likvidovali pomocí vysokotlaku. Celý zásah byl prováděn v dýchací technice, protože požárem vznikaly nebezpečné zplodiny hoření. Příčina požáru je v šetření. Škodu vyšetřovatel vyčíslil na 3,5 mil. korun.

OLOMOUC
V pátek 16. června 2006 likvidovali profesionální hasiči z Olomouce a hasiči ČD požár osobního vozidla Peugeot na ulici 8. května v Olomouci. Požár kompletně zničil motorovou část vozidla. Výše škody a příčina vzniku požáru jsou předmětem šetření.

PROSTĚJOV
V sobotu 17. června 2006 byl krátce po druhé hodině odpoledne nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár nakladače a balíků slámy na polním složišti mezi obcemi Drahany a Otinoves na Prostějovsku. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Drahan. Hasiči požár likvidovali pomocí dvou „C“ proudů. Příčinou požáru bylo vznícení slámy od výfuku nakladače. Škodu vyčíslil vyšetřovatel na 1,5 mil. korun.
V neděli 18. června 2006 likvidovali profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Klenovic požár odpadu v opuštěném objektu, určeném k demolici, v obci Bedihošť na Prostějovsku.

Martina Pavlíčková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
Sdílet