Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hořícím domě zemřel muž, zřejmě se udusil kouřem

Čtyřicetiletý muž dnes v noci zemřel při požáru rodinného domu v obci Mramotice na Znojemsku.

Ilustrační foto

Požár zpozorovali sousedé, které vzbudil štěkot psů. Když vnikli do domu, z něhož vycházel hustý kouř, našli jeho obyvatele bez známek života. Muže, který se zřejmě nadýchal toxických zplodin hoření, vynesli ven a snažili se ho oživovat. V oživovacích pokusech pokračovali také hasiči a přivolaní zdravotníci. Lékař ale konstatoval jeho úmrtí.

Hasiči hlášení o požáru přijali v 1.30 hodin, na místo vyjely tři jednotky – profesionální ze stanice ve Znojmě a dobrovolné jednotky z Mramotic a Šumné. Požár, který zasáhl část přízemí a půdní prostor, dostali pomocí dvou vodních proudů pod kontrolu v 1.58 hodin. Po rozebrání zasažené střechy i přístavku a dohašování lokálních ohnisek hoření likvidaci požáru ukončili ve 4.44 hodin.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Oheň zničil zařízení kuchyně a zasáhl také půdní prostor, část střechy i přístavku. Způsobenou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 700 tisíc korun. Hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů vyčíslil na milion korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet