Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 26. března 2012.

  • Hradec Králové

Jednotka dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou pomáhala záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici Nádražní v Chlumci nad Cidlinou.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem likvidovaly včera odpoledne požár trávy na náspu u železniční trati v Třebechovicích pod Orebem.

Další požár trávy likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z hradecké městské části Malšova Lhota včera večer v Malšovicích.

V 19:42 hodin hasiči otevírali na žádost Policie ČR dveře bytu v ulici Baarova v Hradci Králové, kde se nacházel muž se zdravotními problémy. Po otevření byl uživatel bytu předán do péče záchranné služby.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo včera kolem desáté hodiny večer na silnici u Hřibska. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská s technickým automobilem a cisternou. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že v místě havarovalo osobní vozidlo, které narazilo do stromu. Hasiči poskytli jedné zraněné osobě předlékařskou první pomoc a po příjezdu záchranářů ji předali do péče lékaře. Následně zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

  • Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli včera ráno k ohlášenému úniku provozních náplní z porouchaného autobusu na silnici č. 298 u Dobrušky. Autobus zůstal kvůli technické závadě stát v nepřehledném úseku silnice a hasiči museli až do příjezdu policistů řídit v místě dopravu. Následně zasypali uniklý olej sorbentem a očistili silnici.

  • Územní odbor Náchod

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují otevírali dveře bytu v ulici Nábřežní v Novém Městě nad Metují – Krčíně.

  • Územní odbor Trutnov

Dobrovolní hasiči z Hostinného vyjeli před 14.00 hodinou k dopravní nehodě, která se stala v Nádražní ulici v Hostinném. Osobní vozidlo zde narazilo do zábradlí a došlo k malému úniku provozních kapalin. Hasiči zasypali uniklé látky sorbentem a zlikvidovali z vozovky. Nehoda se obešla bez zranění.

Požár lesního porostu likvidovali včera odpoledne profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Mostku u obce Mostek – Souvrať. Jednalo se o požár lesní paseky po vykácení a pálení klestí. Hasiči včasným a účinným zásahem zabránili rozšíření plamenů do vzrostlého lesa u paseky. Místo, kde došlo k pálení klestí, důkladně dohasili a prolili vodou.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů z Hajnice vyjely k dopravní nehodě čtyř osobních vozidel na silnici č. I/37 u Výšinky. Nehoda se obešla bez zranění. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a uklidili ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Trutnovští profesionální hasiči pomáhali včera večer záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici Jihoslovanská v Trutnově.

  • Územní odbor Jičín

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Jičín nezasahovaly u žádné události.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet