Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru truhlárny v Černovíru zasahovalo šest jednotek hasičů, majitel si ji zapálil nedbalostí sám

Požár truhlárny v Černovíru likvidovalo ve středu 28. března šest hasičských jednotek (profesionální jednotka z Ústí nad Orlicí, jednotka Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová a dobrovolné jednotky z Ústí nad Orlicí, Letohradu, Dolní Dobrouče a Černovíru).

Operační středisko hasičů přijalo tísňové volání v 17.24 hodin. Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v půdním prostoru truhlárny. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 18.12 hodin a zcela zlikvidován byl v 19.20 hodin.

Podle slov vyšetřovatele majitel plošně vypaloval trávu, přičemž se dopustil přestupku dle zákona o požární ochraně. Tady hrozí pokuta do 25 tisíc korun.

Pálení trávy, ale požár truhlárny nezpůsobilo. Muž navíc na kupě spaloval staré věci a od této kupy se vznítilo uskladněné dřevo. To bylo umístěno poblíž truhlárny. Na střechu zřejmě odlétla jiskra nebo vlivem obrovského žáru se vznítila eternitová střecha. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Majitel od vyšetřovatele dostal okamžitě blokovou pokutu. Hasičům se podařilo rychlým zásahem uchránit majetek ve výši 5 milionů korun.

foto: JSDH Dolní DObrouč

Sdílet