Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu pily ve Vrchlabí hořelo. Vysokým žárem došlo ke zřícení střechy dovnitř skladu

Požár skladu s pneumatikami likvidovali včera 28. března 2012 odpoledne hasiči v ulici Dobrovského ve Vrchlabí na Trutnovsku. Objekt s uskladněnými pneumatikami a dalším materiálem v areálu bývalé pily začal hořet kolem půl čtvrté odpoledne.

V 15:39 hodin byla událost ohlášena na operační středisko hasičů v Trutnově. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Vrchlabí 3 – Podhůří, Hostinného a Špindlerova Mlýna.

Martina Žahourková – tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje
Při příjezdu první jednotky na místo byl celý sklad v plamenech a valil se hustý černý kouř. Uvnitř objektu z ocelové konstrukce, opláštěné dřevem a s plechovou střechou hořelo 150 kusů starých pneumatik a plotové tvarovky o rozměrech 12 krát 14 metrů.

Zasažen byl také starší typ vozidla Velorex, který byl u objektu. Hasiči v dýchacích přístrojích současně s hašením požáru také ochlazovali dvě skládky dřeva, které byly poblíž skladu.

Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů a těžká pěna. Včasným zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření plamenů také na rodinný dům, který byl zhruba 20 metrů od hořícího objektu.

Vysokým žárem došlo ke zřícení střechy dovnitř skladu. Plechovou konstrukci museli hasiči odstranit, aby se dostali k ohniskům pod ní. Požár se podařilo lokalizovat v 16:02 hodin, uhašen byl před 19:00 hodinou.

Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 250 tisíc korun, z toho 150 tisíc na skladu, 50 tisíc na autě Velorex a 50 tisíc na plotových tvarovkách. Uchráněné hodnoty na vedle stojícím rodinném domě činí tři miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet