Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořel hotel Vista v Dolní Moravě, devět jednotek bojovalo s plameny od půl osmé

Devět jednotek zasahovalo od půl osmé ráno u velkého požáru čtyřpatrového hotelu Vista v obci Dolní Morava, místní části Velká Morava na Ústeckoorlicku v Pardubickém kra­ji.

Jak náš server informovala tisková mluvčí hasičů na Pardubicku Vendula Horáková, při příjezdu první jednotky byla polovina střechy v plamenech, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Požár se následně šachtami rozšířil do tří pater ze čtyř. Na místě zasahuje deset cisteren, dvě byly povolány z Olomouckého kraje, konkrétně se jedná o profesionální jednotky z Ústí nad Orlicí, Žamberka, Králík a dále dobrovolné jednotky z Dolní Moravy, Králík, Lichkova, Červené Vody, Mladkova a Hanušovic (Olomoucký kraj).

Požár hotelu ve výstavbě se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 9.36 hodin, předběžná škoda byla stanovena na 30 milionů korun.

Hasiči postupně rozebírají ohořelé konstrukce hotelu, který měl být zhruba za měsíc otevřen. Podle slov vyšetřovatele hasičů na místo bude povolán speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin, odborníci z oboru elektro a chemie. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována.

Požár se podařilo hasičům zcela zlikvidovat v 13.45 hodin.

Sdílet