Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch v rodinném domě v Brně s následným požárem si vyžádal dvě zranění

Dva lidé dnes byli zraněni při výbuchu plynu z tlakové propanbutanové lahve a požáru Šestákově ulici v Brně-Černovicích. 

Událost byla hasičům ohlášena v 10.12 hodin jako výbuch kotle v rodinném domě. Na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici a dobrovolná jednotka z městské části Černovice.

Průzkum po příjezdu ukázal, že v dílně domu vybuchl plyn z propanbutanové tlakové lahve v dílně. Při explozi a vyšlehnutí plamenů byl zraněn 37letý muž, kterého zdravotníci s popáleninami převezli do nemocnice.

Zdravotníci na místě ošetřili také policistu, který před příjezdem hasičů požár hasil ručním práškovým přístrojem a nadýchal se zplodin hoření.

Hasiči desetikilogramovou tlakovou láhev vynesli z domu. Drobná ohniska hoření dostali pomocí jednoho vodního proudu v 10.26 hodin pod kontrolu a za dalších sedm minut dohasili. Dům odvětrali a odpojili od přívodu plynu.

Exploze a požár plynu poškodily skla v oknech a zařízení dílny. Statika domu narušena nebyla. Příčinu události zjišťuje vyšetřovatel HZS. Způsobenou škodu podle předběžného odhadu vyčíslil na 200 tisíc korun.

foto: Michal Dačev

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet