Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní auto sjelo z opravovaného mostu, řidič pád do řeky nepřežil

K tragické dopravní nehodě došlo dnes 10. dubna 2012 odpoledne v Krkonošské ulici v Trutnově. Řidič osobního vozidla Hyundai Lantra vjel na most, který byl kvůli opravám uzavřen, a spadl ze zhruba dvacetimetrové výšky do koryta řeky Úpy.

Opravovaný most je od začátku měsíce dubna letošního roku pro veškerý provoz uzavřen. Na uzavírku upozorňuje všechny účastníky silničního provozu dopravní značení a objížďka je rovněž řádně označena.

Hlídka dopravních policistů na místě provedeným šetřením a ohledáním místa havárie zjistila, že se třiatřicetiletý řidič osobního motorového vozidla značky Hyundai z dosud nezjištěných příčin zřítil z uvedeného mostu do koryta řeky Úpy. I přes veškerou snahu lékařů motorista na místě svým zraněním podlehl.

nprap. Udo Ertner, Policie ČR

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova s technickým automobilem, cisternou a automobilovým jeřábem. Dva ze zasahujících hasičů v rybářských kalhotách se dostali až k havarovanému vozidlu.

Kvůli silnému proudu řeky museli být po celou dobu zajištěni lany. Auto upevnili do popruhů a pomocí ramene jeřábu jej vyprostili z vody a ustavili na most.

Po zadokumentování události Policií ČR provedli pomocí hydraulického nářadí vyproštění těla řidiče z vraku vozidla. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet