Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva nedělní požáry vozidel, oba pravděpodobně úmyslné

Nedělní ráno nezačalo pro Žatecké hasiče zcela přívětivě – už v 05:30 hod. vyjíždí HZS Žatec s RZA a CAS 24 k prvnímu požáru osobního vozu Volkswagen Golf do ulice Ostrov v Žatci. Požár byl likvidován v 05:43 hod.

Jednotka po návratu zpět na základnu stačila doplnit a ošetřit vozidla, předat směnu následujícímu „A“, když se opět v 07:04 hod rozsvítila poplachová světla, rozezněl poplach a z rozhlasu zaznělo, že se jedná o požár asi dvou vozů u Žatecké šroubárny.

Na místo opět vyjíždí RZA Nissan 1+1 a CAS 24 Scania 1+3. Již během cesty na místo byl vidět sloup černého kouře vycházející z areálu šroubárny, cesta hasičských vozů ihned směřovala k zadní otevřené vrátnici do areálu šroubárny.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno že se jedná o požár 2 osobních vozidel Voswagen Transportér a Audi A6 zaparkované před autoservisem a další dva vozy zaparkované v těsné blízkosti byli již požárem částečně poškozeny.

Po nasazení 2 vysokotlakých proudů v dýchací technice s použitím smáčedla byl požár v 07:17 lokalizován. Požárem byl lehce poškozen i objekt šroubárny, před kterým k požáru došlo.

Byl proveden vstup do objektu, kde bylo zaparkované páté vozidlo, které vykazovalo také známky poškození od vysoké teploty vzniklé požárem.

Objekt odvětrán a ochlazeny střešní dřevěné podhledy. Požár byl zcela likvidován v 08:00 hod.

Pravděpodobná příčina u obou ranních požárů je úmysl, což je ale předmětem šetření Policie a vyšetřovatelů HZS.

ppor. Michal Hrdlička
HZS Žatec

Sdílet