Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže v lese zavalila stěna odkysličovací stanice, cesta k místu byla velmi náročná

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí dopoledne u záchrany muže, kterého zavalila stěna kanálu v odkysličovací stanici v lesích za Velkou Losenicí ve směru na obec Vepřová na Žďársku. Muž utrpěl poranění a byl zdravotníky z místa převezen sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hlášení o události přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 10:01 hod. Ohlašovatel na tísňovou linku uvedl, že se na muže zřítila trafostanice.

K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Přibyslavi.

Už samotná cesta hasičů na místo události byla velmi náročná. Lesní terén byl bahnitý a rozmáčený. K samotné odkysličovací stanici se hasiči nedostali a techniku museli odstavit několik desítek metrů před místem zásahu.

Provedeným průzkumem zjistili, že uvnitř odkysličovací stanice došlo k uvolnění jedné ze stěn kanálu, která následně muže provádějícího údržbu zavalila.

Hasičům se podařilo velmi rychle muže vyprostit za pomoci rozpínáku. Následně zraněného naložili na nosítka a transportovali do sanitního vozu.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet