Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda náklaďáků blokovala dálnici u Brna, hasiči vyprošťovali řidiče

Nehoda dvou kamionů dnes v noci na téměř tři hodiny zablokovala dálnici D2 na 20. kilometru ve směru na Brno.

Dálnici zatarasil kamion Iveco z Maďarska, který v pravém jízdním pruhu narazil do slovenského kamionu. Tahači Iveco se při nárazu utrhl a vzpříčil návěs.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 23.02 hodin, na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Hustopečích, Břeclavi v Lidické ulici v Brně.

Ze zdemolované kabiny tahače hasiči pomocí těžké vyprošťovací techniky více než hodinu dostávali zraněného 35letého maďarského řidiče. Muže předali do péče zdravotníků.

Protože z havarovaného kamionu po nehodě na dálnici vytékala nafta a olej a část ropných látek unikla do zeminy, hasiči o události uvědomili pracovníky odboru životního prostředí Městského úřadu v Hustopečích a České inspekce životního prostředí.

Naftu uniklou na dálnici likvidovali pomocí sorbentu, z poškozené palivové nádrže tahače a ze záchytné jímky u dálnice do sudů přečerpali zhruba 500 litrů. Šachtu proti případnému dalšímu úniku nafty utěsnili.

Krátce po 2. hodině se pracovníkům vyprošťovací firmy pomocí těžké techniky podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh. Hasiči přečerpávání nafty z kamionu a další likvidační práce ukončili ve 3.06 hodin.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet