Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář byl po nehodě v Hradci Králové zraněn, hasiči poskytovali předlékařskou pomoc

K dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla došlo dnes 19. dubna 2012 ráno v ulici Úprkova v Hradci Králové. Řidič motorky zn. Honda narazil do levého boku osobního vozidla Hyundai.

Motorka skončila pod dalším osobním autem zn. Peugeot, které stálo na vedlejší silnici a dávalo přednost vozidlům na hlavní silnici. Na místo události vyjeli před osmou hodinou ráno profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s technickým automobilem a cisternou.

Hasiči dorazili na místo jako první a poskytli zraněnému řidiči motorky první předlékařskou pomoc. Nasadili mu krční límec a až do příjezdu záchranné služby s mladým mužem komunikovali.

Následně pomohli záchranářům se zajištěním zraněného do vakuových nosítek a transportem do sanity. Lehčí zranění utrpěla také řidička osobního vozidla.

Hasiči zajistili osobního auto a motorku proti požáru a odpojili autobaterie. Provozní náplně, které unikly z motorky, zasypali sorbentem. Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením motorky a auta na odtah a odstranili střepy a plastové části z vozovky.

Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet