Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči soutěžili ve vyprošťování, putovní pohár zůstal domácím z Frýdlantu

Včera se uskutečnila ve Frýdlantu Krajská soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel pro JSDHO Libereckého kraje. Šlo o postupové kolo na mistrovství republiky, které se v této disciplíně bude konat 7. – 8. července 2012 v Blovicích.

A která z jednotek Sboru dobrovolných hasičů měst a obcí předurčená k řešení dopravních nehod se na mistrovství probojovala? Štěstí přálo frýdlantským hasičům! Svůj scénář na vyprošťování zvládli v nejrychlejším možném čase a taktéž za techniku a poskytnutí předlékařské první pomoci byli hodnoceni nejlépe. V taktice je sice trumfli hasiči z Hrádku nad Nisou, ale i tak frýdlantští zvítězili s celkovým počtem 388 bodů. Na stříbrné příčce se umístili zmínění hasiči z Hrádku nad Nisou (353 bodů)a bronz patřil JSDHO Cvikov (335 bodů).

Soutěž připravil Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje a JSDHO Frýdlant pod záštitou starosty města Frýdlant Ing. Dana Ramzera. Soutěž měla velmi dobrou úroveň a jak již bylo popsáno, byla pro jednotky předurčené na dopravní nehody. Kromě potřebného časového limitu byly jednotky tradičně hodnoceny ve třech kritériích, a to taktice, technice a poskytnutí předlékařské první pomoci.

Soutěž byla pojata jako putovní pohár starosty města Frýdlant a mělo by se jednat o založení jakési tradice nové soutěže v Libereckém kraji.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet