Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto přerazilo značku oddělující kraje a skončilo ve stromě, řidič zůstal zaklíněn

Značku označující hranici Jihomoravského a Zlínského kraje dnes přerazilo auto u silnice z Moravského Písku na Hodonínsku do Uherského Ostrohu. 

Vozidlo Seat Ibiza ve dvojité zatáčce vyjelo z jízdní dráhy, u silnice na pomezí obou krajů přerazilo dopravní značku, a po dalších zhruba 20 metrech jízdy po krajnici vybočilo do terénu a několik metrů od vozovky narazilo do stromu. Pětadvacetiletý zraněný řidič zůstal ve zdemolované přední části vozidla zaklíněn.

Hasiči hlášení o nehodě převzali ve 13.52 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice ve Veselí nad Moravou. Vozidlo hasiči zajistili oproti případnému vzniku požáru. Zraněného řidiče zaklíněného za nohy z vozu vyprostili pomocí hydraulického nářadí a předali ho do péče zdravotníků. O zničené dopravní značce hasiči informovali silničáře.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty pak hasiči pomohli auto vytáhnout zpět na silnici a naložit k odtahu. Protože při vyprošťování z havarovaného vozidla unikl benzín a olej, hasiči skvrnu ropných látek zlikvidovali 10 kilogramy sorbentu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet