Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žhář v noci zapálil na zahradě u domu na Hodonínsku dvě auta

Dvě auta dnes v noci shořela v obci Lužice na Hodonínsku. Požár likvidovaly tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Plameny na zahradě u rodinného domu s koňskou farmou zpozoroval taxikář, který náhodou projížděl okolo a požár v 0.56 hodin ohlásil hasičům. K zásahu vyjela profesionální jednotka ze stanice v Hodoníně a dobrovolné jednotky z Dolních Bojanovic a Prušánek. I když byli hasiči na místě za několik minut, při jejich příjezdu mělo zaparkované vozidlo Škoda Octavia zcela zničenou přední část a vedle stojící vozidlo Audi A4 bylo v plamenech téměř celé.

Požár se hasičům pomocí vysokotlakého proudu podařilo v 1.10 hodin dostat pod kontrolu a po ochlazení ohořelých karoserií ho za dalších 30 minut zlikvidovali. Na sousední ohradu pro koně se oheň nerozšířil.

Vozidlo Audi A4 vyrobené v roce 1996 a Škodu Octavia z roku 2002 oheň prakticky zničil, celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 200 tisíc korun. Protože z šetření vyplynulo, že auta někdo úmyslně zapálil, na požářiště byl přizván i policejní psovod se psem cvičeným na vyhledávání stop po použitých hořlavinách.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet