Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další úterní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z hradecké městské části Třebeš byli včera před polednem přivoláni k údajnému požáru za sběrnými surovinami na Rašínově třídě v Hradci Králové.

Černý kouř vycházel v místech nedaleko nemocnice, kde je několik chatek. Při příjezdu hasičů a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na základny.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Vamberka byly včera dopoledne přivolány k úniku látky z nákladního vozidla na silnici č. I/11 mezi Rybnou nad Zdobnicí a Vamberkem. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že z korby kamionu uniklo zhruba 1400 litrů látky, která se používá jako přísada do piva.

O události byli informováni také pracovníci Odboru životního prostředí a Správy a údržby silnic. Na místo se dostavil náhradní kamion, který přeložil zbytek nepoškozeného nákladu. Hasiči většinu pivního koncentrátu odebrali do kbelíků a přelili do náhradních nádob. Nepatrné množství, které zůstalo na silnici, opláchli vodou.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli včera dopoledne k odchytu roje včel v areálu mateřské školy závodu Juta v Riegrově ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Hasiči odchytili roj do pytle a odvezli mimo město.


Dvě osoby byly zraněny při včerejší dopravní nehodě, která se stala odpoledne v Náchodské ulici v Trutnově – Poříčí. Osobní vozidlo zde narazilo a poškodilo sloup veřejného osvětlení. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, kteří vyprostili z vozidla jednu zraněnou osobu. Obě zraněné osoby byly následně převezeny do nemocnice.

Hasiči zajistili automobil proti požáru a úniku provozních náplní. Na místo byli přivoláni pracovníci Technických služeb, kteří zajistili poškozený sloup osvětlení. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Jičín

Jičínští profesionální hasiči vyjeli po deváté hodině dopoledne k dopravní nehodě, která se stala na silnici z Libáně směrem na Dětenice. Po srážce dvou osobních vozidel skončilo jedno na střeše mimo vozovku. Při příjezdu hasičů na místo byli všichni pasažéři venku z havarovaných vozidel.

Jedna osoba utrpěla zranění a byla záchrannou službou převezena do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet