Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobáku vyjel do protisměru, tam se bočně střetl s projíždějícím autobusem

V úterý 15. května v 06:03 hodin se na silnici č. I/54 mezi obcemi Vlkoš a Kyjov střetlo osobní vozidlo Toyota s linkovým autobusem Karosa.

Řidič s osobním vozidlem jedoucí směrem na Kyjov v mírné pravotočivé zatáčce vyjel z doposud nezjištěných příčin pozvolna do protisměru. Tam se bočně střetl s protijedoucím linkovým autobusem, jehož řidič se snažil střetu zabránit brzděním a vyhýbáním doprava.

Po nárazu vyjel autobus pravou stranou do příkopu a vozidlo Toyota vyjelo ve smyku mimo silnici, kde narazilo do travnatého příkopu. V době nehody jely v autobuse kromě řidiče ještě další dvě osoby, které se však nepodařilo zjistit. Při nehodě utrpěl řidič osobního vozidla lehké zranění a z místa byl odvezen do nemocnice.

U události zasahovali profesionální hasiči z Kyjova, kteří provedli protipožární opatření a před příjezdem silničářů započali likvidační práce.

Dopravní policisté, kteří nehodu vyšetřují, hledají svědky této nehody, kteří by pomohli upřesnit průběh nehodového děje a míru zavinění jednotlivých účastníků. Zvláště by pomohlo svědectví cestujících z linkového autobusu, které se nepodařilo ztotožnit.

Případní svědci nebo zmiňovaní cestující se mohou ozvat na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158.

nprap. Petr Zámečník
Policie ČR

Sdílet