Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou vozidel v Ostravě zemřel řidič jednoho z nich

Dnes krátce po třetí hodině odpolední došlo v Ostravě Nové Vsi k tragické dopravní nehodě. Došlo zde ke střetu dvou vozidel, jedoucích ve směru od Pískových dolů.

Stalo se tak na ulici U Hrůbků před křižovatkou s ulicí U Boříka. Došlo Střetla se jedoucí vozidla Fiat Punto a Škoda Roomster. Důsledkem střetu bylo odhození obou vozidel vlevo mimo vozovku a náraz do vzrostlého listnatého stromu.

Lékař po svém příjezdu zjistil, že v jednom z vozidel se nachází mladý muž, který nejeví známky života. Utrpěl poranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl ještě před příjezdem záchranářů.

Osmnáctiletý muž zůstal zaklíněn v automobilu a bylo nutné jej nejprve vyprostit. Nacházel se v bezvědomí a jeho zranění se jevila jako život ohrožující. Lékař musel přistoupit k zajištění umělé plicní ventilace pacienta a zahájil podávání léků. Po provedení nezbytné péče na místě byl muž transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Druhým ošetřeným účastníkem nehody byl dvaatřicetiletý muž. V době zásahu záchranné služby byl při vědomí, utrpěl poranění hlavy a končetin. Také jemu byla poskytnuta kvalifikovaná přednemocniční zdravotnická pomoc a poté jej posádka přepravila na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách.

Ve večerních hodinách byl k příbuzným zemřelého účastníka nehody vyslán intervent záchranné služby, který jim poskytoval první psychickou pomoc.

ZZS MSK

Tělo zemřelého řidiče bylo převezeno k provedení soudní pitvy. U lehce zraněného muže bylo dechovou zkouškou vyloučeno požití alkoholu. Obě vozidla byla odtažena na záchytné parkoviště, kde dojde k prohlídce vozidel.

Celkově byla při nehodě způsobena škoda ve výši 505 000 korun. Policisté již zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů těžkého ublížení na zdraví a usmrcení z nedbalosti.

por. Mgr. Petr Svoboda
Policie ČR

Sdílet