Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poškozené komínové těleso způsobilo požár střechy na Trutnovsku

K požáru střechy a stropních konstrukcí skladu došlo včera 17. května 2012 večer v ulici Jiráskova ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku.

Hořel objekt bývalé vazárny květin v zahradnictví, který je nyní využíván jako sklad nářadí a dalšího materiálu. Uvnitř byla také zaparkovaná dvě osobní vozidla, jedno z nich požár poškodil.

Na místo události vyjeli o půl osmé večer profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Hajnice a Bílé Třemešné. Hasiči po příjezdu na místo ihned začali s hašením nejen zevnitř starého objektu, ale i ze žebříku.

Požár se jim podařilo lokalizovat ve 20:17 hodin. Následně museli rozebrat střešní i stropní konstrukce a dohasit skrytá ohniska. Hasiči zlikvidovali požár krátce před půl jedenáctou večer.

Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru bylo poškozené komínové těleso. Majitel objektu zatopil v kamnech a došlo k úniku spalin z komínu na trámy a prkna stropu, což způsobilo vznícení hořlavých částí a následný požár.

Plameny kromě střechy a stropů poničily také elektroinstalaci. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet