Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Svatoňovicích na Opavsku havaroval opilý řidič, u nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů

Dne 22.05.2012 v době kolem 20:50 hod. řídil muž ročníku narození 1974 z Opavy osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Marea Weekend z kopce v obci Svatoňovice na Vítkovsku, přičemž v pravotočivé zatáčce dostal smyk, přejel do protisměru, vyjel vlevo do silniční příkopy, kde nejprve narazil do kanalizační vpustě a následně do travnatého břehu.

Přitom došlo k přetočení automobilu a střešní části vozu narazil do vzrostlého stromu.

Při prošetřování celé události policisté provedli u sedmatřiceti­letého řidiče odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,51 promile, 1,73 promile a 1,78 promile alkoholu v dechu.

Při dopravní nehodě došlo k dosud nespecifikovanému lehkému zranění výše uvedeného řidiče, který byl z místa nehody převezen sanitním vozidlem RZS do opavské nemocnice k lékařskému ošetření, kde byl u něj proveden odběr krve a kde poté zůstal hospitalizován.

Na místě dopravní nehody zasahovaly jednotky hasičů HZS Vítkov a HZS Budišov nad Budišovkou.

Na automobilu Fiat došlo k hmotné škodě ve výši 50.000,– Kč, na přilehlém kovovém zábradlí vznikla škoda ve výši 10.000,– Kč a škoda na listnatém stromu činí 1.000,– Kč.

K jiné škodě nedošlo a rovněž nebyla zraněna žádná jiná osoba. Shora jmenovanému muži policisté zadrželi jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

Již nyní je však důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.

René Černohorský, PČR

Sdílet