Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vyfukovacího boxu hasiči likvidovali vysokotlakem

Dobrovolní hasiči z České Třebové vyjeli ve čtvrtek 24. května 2012 v čase 14:45 na ohlášený požár vyfukovacího boxu ve firmě CZ LOKO s vozem CAS 25 L 101 v počtu 1+4.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru vyfukovací boxu. Elektřina a plyn byly již zaměstnanci vypnuty. K likvidaci bylo použito vysokotlakého proudu z vozidla CAS 25.

Lokalizaci hlásil velitel zásahu na operační a informační středisko hasičů 11 minut po příjezdu jednotky na místo události. Díky okamžitému zásahu nedošlo k rozšíření požáru. Vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že se jednalo o požár vyfukovací kabiny, která byla zakoupena před půl rokem.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 milion korun. Uchránit se podařilo celou průmyslovou halu v hodnotě 200 milionů korun.

por. Vendula Horáková, tisková mluvčí, HZS Pardubického kraje

Po dostatečném chlazení se jednotky vrátily zpět na základnu. Na místě zasahovaly jednotky JPO: JSDHO Česká Třebová, JSDHO Česká Třebová-Parník, HZSp SŽDC Česká Třebová, HZS CPS Ústí nad Orlicí a JSDHO Ústí nad Orlicí.

Michal Janza
JSDHO Česká Třebová
www.hasici-ct.cz

Sdílet