Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Dvoře Králové se splašil kůň, pak se zranil o vozidlo

Dne 26. května 2012 odpoledne došlo ve Dvoře Králové nad Labem k havárii povozu taženého dvěma koňmi. Dvaašedesátiletý vozka je podezřelý, že nezvládl řízení povozu a při odbočování na jedné z místních komunikací vyjel mimo a narazil do oplocení domu.

Při nárazu spadl z povozu, přičemž koně se splašili. Poté, co proběhli ulicí, narazila jedna z klisen do zaparkovaného osobního vozidla zn. Renault. Při nárazu se povoz převrátil a klisna utrpěla zranění.


Jednotky profesionálních hasičů ze Dvora Králové a Trutnova zajistily místo události a asistovaly při ošetřování koně. Dále hasiči odstranili koňský povoz z komunikace a umyli vozovku.


Při nehodě naštěstí nebyly zraněny žádné osoby. Předběžná hmotná škoda činí 27.000 korun. Řidič povozu byl vyzván k provedení zkoušky na alkohol, kterou odmítl. Vzhledem k jeho zjevnému ovlivnění alkoholem byl proto převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

Zraněný kůň byl ošetřen na místě veterinářem a předán spolu s druhým koněm majiteli. Případ vyšetřují dopravní policisté v Trutnově.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Policie Č

Sdílet