Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická autonehoda u Hrádku nad Nisou si vyžádala život čtyř lidí

Dnes v 18:31 hodin byli hasiči voláni k tragické nehodě, která se stala v Doníně nedaleko Hrádku nad Nisou. Auto s pětičlennou posádkou zde vylétlo ze silnice a narazilo do stromu.

Řidič vozidla značky Škoda Octavia jedoucí ve směru na Rynoltice, před obcí Dolní Sedlo zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace a po projetí pravotočivé zatáčky vyjel vlevo mimo vozovku.

Střetl se nejprve s betonovým sloupkem, dále se sloupem dopravního značení a poté narazil do stromu. Řidič, 30letý muž z Hrádku nad Nisou, a jeho další tři spolujezdci utrpěli mnohačetná poranění neslučitelná se životem.

Jednalo se o mladistvou dívku, mladistvého chlapce a 29letého muže. Další spolujezdec, 19letý muž z Hrádku nad Nisou, byl letecky přepraven do nemocnice.

K objasnění příčin nehody byl na místo přizván znalec z oboru dopravy. Dále se uskuteční soudní pitvy zemřelých, přizván bude i znalec z oboru zdravotnictví.

Z šetření na místě nehody je vysoce pravděpodobné, že přepravované osoby nebyly připoutány bezpečnostními pásy. Při pitvě se bude zjišťovat, zda řidič nebyl pod vlivem alkoholu či jiných omamných a psychotropních lá­tek.

por. Mgr.Ludmila Knopová, Policie ČR

Hasiči pomocí hydraulického nářadí vyprostili čtyři mrtvé a jednu těžce zraněnou osobu, která byla převezena vrtulníkem. Na místě zasahovali liberečtí profesionální hasiči s dobrovolnou jednotkou z Hrádku nad Nisou.

26. 7. 2012

„Muž měl v krvi 2,48 promile a nacházel se tak ve stavu těžké opilosti. Kromě toho byl ovlivněn kanabinoidy delta 9 THC, to znamená marihuanou,“ uvedla liberecká policejní mluvčí Ludmila Knopová s tím, že znalec z oboru dopravy nezjistil, že by vozidlo mělo jakoukoliv závadu na ovládacích prvcích.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet