Pondělí 8. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při hašení lesního porostu v lomu se zranil dobrovolný hasič

Ve středu 26. července 2006 krátce před jedenadvacátou hodinou byl na operační středisko HZS LK nahlášen požár lesa v lomu Prácheň u obce Kamenický Šenov.

Na místo události vyjely jednotky dobrovolných hasičů z Kamenického Šenova, Nového Boru a hasiči podniku Preciosa a.s. z Kamenického Šenova s pěti automobilovými cisternami. Při příjezdu k závoře lomu hasiči zjistili, že hoří požářiště na dvou místech na ploše 80 × 10 metrů. Hasiči museli natáhnout hadicové vedení na délku 100 metrů od cisterny a zřídit kyvadlovou dopravu vody. Vodu hasiči vozili nejprve z požární nádrže v Práchni a poté čerpali vodu z hydrantu v podniku Preciosa a.s. v Kamenickém Šenově. K hašení travního a lesního porostu byly nasazeny tři vodní proudy.
Ve 23:10 hod. nahlásil velitel zásahu, že při hasebních pracech došlo k pádu jednoho dobrovolného hasiče z výšky asi patnácti metrů. Člen jednotky SDH obce Kamenický Šenov po pádu utrpěl tržné rány na hlavě, zlomeninu lopatky, žeber a rukou. Hasiči transportovali zraněného kolegu k silnici, kde byl naložen do sanity a odvezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.
Dnes, 27. července 2006, v půl jedné ráno byl hasební zásah přerušen a na místě zůstala pouze dobrovolná jednotky z Kamenického Šenova. V sedm hodin ráno se vrátily jednotky zpět na místo požáru a pokračují v hašení požářiště o rozloze 100 × 15 metrů.
Sdílet