Pondělí 8. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Klatovsku dvakrát zapálil blesk

Hned dva požáry má na Klatovsku patrně na svědomí blesk. K tomu prvnímu vyjížděli dnes (28. 7. 2006) před čtrnáctou hodinou profesionální hasiči z Klatov a dobrovolní hasiči z Velhartic, Běšin, Hlavňovic, Chotěšova, Malomoc a Kozí.

Jednalo se o požár věžičky rodinného domku o průměru 3 × 3 metry v areálu bývalého zámku v Hlavňovicích č.p. 26. Hasiči se soustředili na ochranu domku a ihned se pustili do hašení věžičky. Aby mohli dohasit případná ohniska požáru, museli rozebrat její konstrukci. Požár poškodil krov a krytinu věžičky. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Hasiči provedli lokalizaci požáru a dohašují.

Blesk patrně zapálil stodolu v obci Odolenov, kam po třinácté hodině vyjížděli profesionální hasiči ze Sušice a dobrovolní hasiči ze Sušice, Kolince a Hrádku. Stodola je součástí hospodářského stavení ve tvaru ,,U“, jehož součástí je maštal a také obytná část. Hasiči museli evakuovat z maštale dva býky, dvě telata a dvě prasata. Aby se požár nepřenesl ze stodoly plné sena na obytnou část, musejí ji hasiči ochlazovat. Na místo je zřízena kyvadlová doprava vody z potoka u hřiště v Hrádku. Požár se podařilo hasičům lokalizovat asi po hodině. Součástí zásahu bude i vyvážení sena na volné prostranství a jeho dohašování. Škoda nebyla zatím vyčíslena.
Sdílet