Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 5. června 2012

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská vyjela včera odpoledne k požáru osobního vozidla na sjezdu dálnice D11 u Praskačky. Po příjezdu jednotky na místo stálo osobní vozidlo Saab u krajnice a z motorového prostoru vycházel kouř.

Čtyřčlenná posádka byla v bezpečné vzdálenosti za svodidly. Nepatrné zahoření v motorovém prostoru hasiči zlikvidovali pomocí speciálního hasicího spreje. Následně odpojili autobaterii a zasypali olej, který unikl z poškozeného vozidla. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Hradečtí hasiči ze stanice Pražská byli před půl pátou odpoledne přivoláni k dopravní nehodě motocyklu u hypermarketu Albert v Hradci Králové – Plačicích. Zraněnému motorkáři poskytli předlékařskou pomoc a zároveň zabezpečili motocykl proti požáru. Po příjezdu záchranné služby byl řidič naložen a převezen k vyšetření do nemocnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové otevírali na žádost Policie ČR dveře bytu v ulici Buzulucká v Hradci Králové.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního vozidla, která se stala včera odpoledne na silnici č. 321 u Skuhrova nad Bělou. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny a dobrovolní hasiči ze Solnice.

Při příjezdu první jednotky na místo byla řidička i dítě venku z vozidla. Přestože ani jeden z pasažérů nejevil žádné známky zranění, byli z preventivních důvodů prohlédnuti přivolaným lékařem, který po vyšetření nechal řidičku i dítě na místě.

Zasahující hasiči zajistili auto proti požáru a odpojili autobaterii. Pomocí automobilového navijáku vytáhli havarovaný vůz zpět na vozovku, kde si jej převzala řidička. Podnikoví a dobrovolní hasiči řídili až do příjezdu policistů dopravu v místě události. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacienta z prvního patra rodinného domu do sanity v ulici Ot. Španiela v Jaroměři.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli vysláni k údajnému požáru suché trávy u Vysokova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o ohlášené pálení, které je pod kontrolou. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na základny.

Náchodští profesionální hasiči vyjeli k otevření bytu v ulici Růžová v Náchodě, kde zůstala zapnutá žehlička. Hasiči otevřeli dveře bytu a majitelka si zajistila vypnutí žehličky.


Územní odbor Trutnov

Jednotka profesionálních hasičů z Trutnova byla včera odpoledne přivolána k odstranění olejové skvrny ze silnice za Kauflandem v Trutnově. Hasiči zasypali zhruba dvanáct litrů uniklého oleje sorbentem.


Územní odbor Jičín

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Jičína vyjely včera o půl druhé v noci k požáru ve Vokšicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k znovurozhoření hromady odpadu, jehož pálení bylo nahlášeno o den dříve. Hasiči uhasili počínající požár a vrátili se zpět na základny.

Profesionální hasiči z Hořic odklízeli strom, který zablokoval silnici č. III/28434 mezi Ostroměří a Mezihoří. Část stromu odstranili ještě před příjezdem hasičů kolemjedoucí řidiči. Hasiči rozřezali větší část kmene stromu a odklidili ze silnice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet