Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté a hasiči v Podhradí hledali jedenašedesátiletou ženu, našli ji mrtvou v řece

V 01:40 hod. dnešního dne byli policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově informováni prostřednictvím pracovníků IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) v Ostravě, že od 19:00 hod. dne 08.06.2012 příbuzní pohřešují ženu ročníku narození 1951 ze Štěpánkovic, která by se mohla a měla zdržovat někde na teritoriu obce Podhradí.

Následným šetřením bylo dále zjištěno, že tato žena byla v rekreační oblasti Vítkov, části Podhradí na rekreační chatě se svým manželem, kdy v době kolem 19:00 hod. včerejšího večera odešla s tím, že jde do okolí pro stromečky, rostlinky a pro další možnou okrasnou vegetaci.

Do své chaty se však již ve večerních hodinách nevrátila, proto její manžel o celé situaci vyrozuměl další rodinné příbuzné, kteří jmenovanou ženu neúspěšně hledali a kteří poté vše oznámili na IBC.

Službu konající vítkovští policisté, jakož i policejní psovod a další zúčastněné osoby prováděli pátrání po jednašedesátileté ženě, kdy tato byla policejní hlídkou z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově nalezena v době kolem 07:20 hod. dnešního dne bez známek života v korytě řeky Moravice. Žena byla nalezena z rozseklou hlavou a podle přivolané lékařky s vnitrolebním krvácením, a to pod svahem o výšce 25–30 metrů v korytě řeky, v místě zvaném „Anatal“.

Lékařka na místě konstatovala smrt, kdy následně nařídila zdravotní pitvu. Důvody a příčiny pádu z výšky do koryta řeky doposud nejsou přesně známy, s největší pravděpodobností se jedná o nešťastnou událost.

Hasiči následně pomohli s transportem těla z místa nálezu.

Cizí zavinění na pádu ženy do koryta řeky nebylo prováděným šetřením zjištěno, vše je však nadále předmětem dalšího prověřování a prošetřování.

René Černohorský
tiskový mluvčí ÚO PČR Opava

Sdílet