Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Horním Jiřetíně řidič narazil do stromu, jeho spolujezdkyně zemřela

Smrtí čtyřiatřicetileté ženy z Janova skončila v pondělí večer riskantní jízda o rok staršího opilého řidiče v Horním Jiřetíně na Mostecku.

Muž s téměř dvěma promile alkoholu nezvládl levotočivou zatáčku a ve vysoké rychlosti na mokré silnici narazil do stromu. Čelní náraz nepřežila jeho spolujezdkyně. Řidič z nehody vyvázl pouze s lehkým poraněním.

Podle svědků tragické nehody se dokonce muž snažil záchranáře přesvědčit, že vozidlo neřídil on, ale mrtvá žena.

„Musel jet minimálně stovkou. Auto nás minulo o vlásek a pak vylétlo ze silnice a narazilo do stromu. Strana u spolujezdkyně byla totálně zdemolovaná. Krumpáčem jsme otevřeli dveře u spolujezdkyně, byla připoutaná a ještě žila. Poté s ní začal řidič cloumat. To už se ale na místo začali sjíždět záchranáři,“ popsal událost jeden z očitých svědků.

Nejprve strážníci a poté lékaři přivolané záchranné služby se přibližně čtyřicet minut snažili těžce zraněnou ženu resuscitovat, ale marně. Její zranění byla totiž neslučitelná se životem.

Na místě zasahovala také profesionální jednotka litvínovských hasičů. Mrtvá žena po sobě zanechala dvě malé děti. Do cíle jejich cesty přitom zbývalo jen několik desítek metrů.

DENÍK.cz / Jan Vraný – <a href=„http://­mostecky.denik­.cz“>mostecky­.denik.cz</a>
Sdílet