Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři zraněné osoby, taková je bilance nehody motorky a osobního vozidla

Dne 17. června osm minut před půl čtvrtou odpolední byla jednotka jeníkovských hasičů společně s profesionálními kolegy ze stanice Světlá nad Sázavou vyslána Krajským operačním a informačním střediskem HZS Kraje Vysočina k dopravní nehodě na obchvatu obce Habry.

K dopravní nehodě vyjíždíme s CAS 24 P340 Scania. Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu motocyklu a osobního automobilu. Na místě se nacházeli tři zraněné osoby. Jednotka okamžitě poskytuje předlékařskou první pomoc zraněným.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby, předali hasiči zraněné do péče lékaře. Na místě také přistál vrtulník LZS. Dále jednotka zajistila místo dopravní nehody, provedla protipožární opatření, zasypala uniklé provozní kapaliny a asistovala zdravotníkům s ošetřením zraněných, které následně transportovali do vozidla ZZS. Jedna osoba byla transportována LZS. Po odvezení zraněných osob z místa zásahu velitel redukoval síly a prostředky na místě události a tak se naše jednotka krátce před pátou hodinou vrátila zpět na svou základnu.

Zdroj: SDH Golčův Jeníkov

Sdílet