Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lokomotiva shořela, vlak dlouhý 300 metrů převážel motorovou naftu

Na linku tísňového volání byl v sobotu 16. června 2012 ve 20:52 oznámen požár lokomotivy nákladního vlaku ve stanici Bohušovice nad Ohří.

Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ÚK ze stanice Litoměřice, dobrovolnou jednotku z Terezína a Bohušovic nad Ohří a jednotku podniku SŽDC.

Jednalo se o vlakovou soupravu o celkové délce 313 m, složenou ze dvou diesel-elektrických lokomotiv a devatenácti nákladní tanků převážejících motorovou naftu.

Požár byl zpozorován strojvedoucím, který uviděl že z pravé strany lokomotivy vycházejí jiskry a po chvíli plameny. Zastavil soupravu v železniční stanici v Bohušovicích nad Ohří a snažil se požár likvidovat přenosným hasicím přístrojem. Požár zlikvidovali až hasiči v 21:57.

Na místo události se dostavil zjišťovatel příčin požáru ze stanice Litoměřice společně s drážním inspektorem SŽDC a zástupci společnosti Unipetrol doprava. Díky rychlému zásahu nedošlo k rozšíření požáru na celou lokomotivu a přepravovaný náklad.

Předběžně byla škoda vyčíslena na 5 miliónů Kč. Přesná příčina požáru bude objasněna až proběhne komisionální prohlídka lokomotivy na účasti drážních expertů a vyšetřovatele.Požár se obešel bez zranění.

Trať byla uzavřena od 20:42 až do 22:05 hodin.

Foto: Michal Horner HZS ÚK

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet